Skip to main content

Facier og bindevæv

Nedsat funktion, smerter ved bevægelse, stramhed i kroppen

Har du brug for at hjælp og sparring?
Book behandlingBliv kontaktet

Har du stadig gener efter et traume eller operation?

Bindevæv er til stede overalt i kroppen – helt inde fra cellen til det yderste hudlag. Vævet er involveret i alle bevægelser og får alle strukturer i kroppen til at glide mod hinanden, samtidig med at det også indeholder dele af vores immunsystem. Bindevæv danner arvæv.

Når vi slår os eller har gennemgået en operation dannes der naturligt arvæv; ”nogle heler bedre end andre,” siger man, for arvæv kan blive ”knudret” og stift, og dermed forhindre kroppen i fuld og fri bevægelse. De første 12 uger efter et givent traume eller en operation er vigtige med henblik på den hurtige og mest effektive indsats, men det betyder ikke, at der ikke kan gøres noget ved det omkringliggende område omkring arret.

Bindevæv påvirkes gennem bevægelse og manuel behandling. Uanset om du er nyopereret eller fortsat oplever begrænsninger efter en operation, et traume eller en anden form for vævsskade – måske for flere år siden – kan det anbefales, at du søger professionel hjælp hos en af vores fysioterapeuter med erfaring inden for fascier og bindevæv.

Hos Støvring FysioCenter kan vi tilbyde professionel hjælp til dig og dit bindevæv ved fysioterapeut Karina S. Chrost med særlig uddannelse indenfor dette område.

Hvad kan påvirke bindevæv?:

  • Strålebehandling
  • Fysisk inaktivitet
  • Inflammation
  • Arvæv (evt. efter operation)
  • Din mentale sundhed.

Hvad er formålet med behandlingen?

Med bindevævsbehandling forsøger man specifikt at øge vævets ”slidability”, dvs. at øget gliddet de forskellige lag hinanden imellem, MEN det overordnede mål for behandlingen/genoptræningen har mange aspekter, da dette afhænger af din historik, livserfaring og livssituation på ”godt & ondt”.
Det kan i mange tilfælde blot være realistisk med ændring af symptomer ift. ”hyppighed & intensitet”. Smerterne forsvinder måske ikke helt, men de bliver til at leve med; alt sammen med øje for forbedret funktion og dermed øget livskvalitet.

Derfor er formålet med behandlingen:

Øge bevægelighed
Reducere smerter i intensitet og hyppighed
Øge livskvaliteten
Book behandlingMød vores behandler
Karina S. Chrost

Fysioterapeut 

Karina S. Chrost

Fysioterapeut

Jeg hjælper dagligt patienter med konsekvenserne af arvæv

Mit navn er Karina S. Chrost og gennem mine mange år som fysioterapeut, er jeg blevet mere og mere interesseret i, hvordan vi som menneske er forbundet fra ”top til tå”, hvorfor jeg som en dedikeret fysioterapeut hos Støvring FysioCenter bl.a. har videreuddannet mig indenfor bindevæv og fascier.
Ofte har man som patient hos mig en lang historik og oplevelsen af genstridige smerter og spændinger påvirkende forskellige områder i kroppen og dermed livskvaliteten. Det er for mig derfor vigtigt ikke kun at behandle det specifikke område, men inddrage forståelse af, at “væv påvirker væv” – lige fra forside til bagside, på kryds og på tværs og fra top til tå.

Hvert forløb er unikt; hver patient har sin fortælling, som jeg er nysgerrig på og forhåbentligt kan hjælpe i én eller anden grad til bedre livskvalitet og minimere nuværende begrænsninger.

Kontakt mig gerne for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig med til en bedre hverdag og bedre livskvalitet.

Kontakt mig her

Sådan foregår et behandlingsforløb hos mig

Ved bindevævs- og arvævsbehandling gøres der brug af forskellige manuelle teknikker ofte kombineret med brug af creme, en såkaldt qua sha (skrabeteknik) og sugekopper; dette kombineret med øvelser med særligt fokus på stræk og bevægelse.

1. Første konsultation

Der indledes altid med en grundig samtale og undersøgelse for at klarlægge dine udfordringer og finde den rette behandlingstilgang. Det er ligeledes vigtigt at danne et overblik over vævets tilstand og leddene omkring, hvorfor der altid vil være ”hænder på” med inspektion af det pågældende område og evt. arvæv.

2. Opfølgende konsultation

Efter første konsultation er der ofte aftalt en opfølgende konsultation ift. den iværksatte behandlingsplan. Mange synes at blive behandlingsømme efter modtaget bindevævsbehandling, men også samtidig at have oplevet øget bevægelighed til kroppen; en form for ”lethed”.

3. Forebyggelse og vedligeholdelse

Der er altid mulighed for at lave individuelle aftaler omkring dit forløb. Det er helt op til dig om du ønsker at have opfølgning hos din fysioterapeut. Tilbuddet om en opfølgning er altid åben og du behøver ikke aftale det på forhånd, men det kan måske være en meget god hjælp til at fastholde dine mål og udvikling.

Der er afsat god tid din konsultation for at få en god forståelse af dit forudgående forløb, til undersøgelse af nuværende problematik, modtagelse af evt. behandling og instruktion i hjemmeøvelser.

Vi ser frem til at hjælpe dig

Du er velkommen til at skrive eller ringe for en uforpligtende snak. Hvis vi ikke svarer, så læg en besked eller send en mail, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

For booking, brug venligst vores bookingsystem.

Hobrovej 13b, 9530 Støvring
Telefon: 98 37 38 55
E-mail: post@stfysiocenter.dk
CVR nr.: 37337749

Skal vi kontakte dig? Udfyld venligst nedenstående formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvad er fysioterapi?

    Det vigtigste formål med fysioterapi er at få kroppens funktioner til at fungere optimalt og herigennem at øge livskvaliteten.
    Hos Støvring FysioCenter forsøger vi at efterleve Danske Fysioterapeuters vision:
    ”Sammen gør vi syge mennesker raskere. Svage mennesker stærkere. Sunde mennesker sundere. Vi holder mennesker i bevægelse. Det er godt for den enkelte, for familien, kærligheden, arbejdet og økonomien. (…)  Bevægelse er midlet. Frihed er målet. Frihed til at flytte sig og få et bedre liv.”

    Fysioterapi anvendes således, når kroppens funktionsevne er blevet påvirket på grund af forskellige omstændigheder. Dette kan både være en skade, smerter på forskellige grundlag, operationer eller sygdom, som har nedsat kroppens funktions- eller bevægelsesevne.

    Med hjælp fra en fysioterapeut kan du få hjælp til at klarlægge dine udfordringer, og hvilke muligheder, der findes af behandling/træning. Sammen med din fysioterapeut lægger en behandlingsplan, som skal afhjælpe dig i dine daglige udfordringer, smerter og mere; alt sammen for at sikre den bedste kvalitet af det enkelte liv uanset livssituation.

    Hvem kan behandles med fysioterapi?

    ALLE; børn, unge, voksne og ældre – syge som raske – kan i princippet behandles og genoptrænes hos en fysioterapeut. Det vil dog typisk være personer, som har nedsat funktion og/eller har smerter i de bevægelige dele af kroppen (muskler, led, sener og nerver) samt spændinger, som kan drage størst fordel af en evt. behandling eller genoptræning.

    Hvor bestiller jeg tid?

    For tidsbestilling til en konsultation henvises til vores hjemmeside: www.stfysiocenter.dk eller ring på 98 37 38 55 og snak men i receptionen.

    Er fysioterapi dækket af en forsikring?

    Det er mere og mere almindeligt at være dækket via sin sundhedsforsikring el. lign. hvorfor det altid er en god idé at forhøre sig ved sin arbejdsgiver eller sit forsikringsselskab for evt. dækning; du kan ”højest få et nej”😊

    Dækker min forsikring ekstra ydelser?

    Kun i særlige tilfælde dækker forsikringen ydelser, som ikke kan betragtes som en konsultation.

    Dvs. der er som udgangspunkt egenbetaling på alle ekstra ydelser (Fx laser, trykbølge, akupunktur, tape mv.)

    På hvilke områder el. hos hvilke fysioterapeuter skal jeg forvente en egenbetaling?

    BørneFysioterapi v. Lene N. Bak
    GynObs-Fysioterapi v. Janne M. Hansen
    Arvæv/bindevæv/Brystkræft v. Karina S. Chrost (delvis egenbetaling)
    Alle områder v. Peter V. Svendsen (undtagen i vederlagsfrit regi
    Alle områder v.  Thomas Østergaard (undtagen i vederlagsfrit regi)

    Find yderligere oplysninger om det enkelte personale ”her” eller kontakt klinikken på tlf. 98 37 38 55.

    Book behandling
    Du kan nemt bestille hos os.
    Book online her.
    Kontakt os
    Ring på 98373855
    eller skriv til os: post@stfysiocenter.dk
    Find vej
    Hobrovej 13b, 9530 Støvring
    > Rutevejledning
    Åbningstider
    Træningscenteret: Alle dage: 04:30-23:00

    Facier og bindevæv behandling hos Støvring FysioCenter

    Er du plaget af nedsat funktion, smerter ved bevægelse eller stramhed i kroppen? Oplever du stadig gener efter et traume eller en operation? Hos Støvring FysioCenter specialiserer vi os i behandling af fascier og bindevæv, der spiller en afgørende rolle i kroppens bevægelser og helbredelse.

    Hvordan påvirker bindevæv din krop?
    Bindevæv findes overalt i kroppen og påvirkes af faktorer som strålebehandling, fysisk inaktivitet, inflammation, arvæv og mentale sundhedstilstande. Ved at målrette vores behandlinger mod bindevæv sigter vi mod at øge bevægeligheden og reducere smerteintensitet og -hyppighed, hvilket bidrager til forbedret livskvalitet.

    Professionel hjælp til langvarige gener
    Vores dedikerede fysioterapeut, Karina S. Chrost, har specialiseret sig i bindevæv og fascier. Med omfattende erfaring i behandling af arvæv og komplekse smertetilstande, tilbyder hun individuelt tilpassede behandlingsforløb, der fokuserer på både symptomlindring og forbedret funktion.

    Behandlingsforløb hos Støvring FysioCenter
    Vi anvender en kombination af manuelle teknikker, cremebehandling, qua sha (skrabeteknik) og sugekopper i vores behandlingsforløb. Hvert forløb starter med en grundig konsultation, hvor vi identificerer dine udfordringer og planlægger den rette behandlingsstrategi. Opfølgende konsultationer sikrer, at du får den nødvendige støtte og vejledning til at opnå langtidsholdbare resultater.

    Book din konsultation hos os
    Er du klar til at forbedre din livskvalitet og minimere dine begrænsninger? Kontakt Støvring FysioCenter i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med en skræddersyet behandling af fascier og bindevæv.

    Close Menu