Skip to main content

Menopause

Rådgivning og vejledning

Gennem din menopause med udgangspunkt i DIG
Book behandlingBliv kontaktet

Har du udfordringer som påvirker dine almindelige daglige funktioner?

I gennemsnit er kvinder omkring 52 år, når de har deres sidste menstruation. Selve menopausen indtræder, når man ikke har haft sin menstruation i 1 år, ægløsningen ophører, og æggestokkene stopper med at producere kønshormonerne østrogen og progesteron.

Omkring 10-12 år før den sidste menstruation indtræder perimenopausen, som er tiden op til, at ægløsningen ophører. Her sker der en del hormonelle forandringer, hvor vi især påvirkes af faldet og den ustabile produktion af østrogen og progesteron. Det er særligt i denne periode, man hører mest om og oplever de fleste gener. Hos Støvring FysioCenter kan du få hjælp til at håndtere dine gener, for tage styringen gennem din menopause.

Book behandlingSådan foregår et behandlingsforløb

Overgangsalderens typiske symptomer og gener

I overgangsalderen oplever mange kvinder en række symptomer og gener, som kan påvirke livskvaliteten betydeligt. Når produktionen af østrogen falder, kan det føre til hedestigninger, svedeture, søvnløshed, hjertebanken, blødningsforstyrrelser, hukommelsesbesvær, vægtøgning, stress og depression. Derudover bliver skedeslimhinden tynd, sart og tør, hvilket kan medføre smerter ved samleje, hyppigere blærebetændelse og naturlig vandladningstrang.

Book behandlingMød vores behandler

Overgangsalderens typisk symptomer og gener

 • hedestigninger
 • svedeture
 • søvnløshed
 • hjertebanken
 • blødningsforstyrrelser
 • hukommelsesbesvær
 • vægtøgning
 • stress
 • depression

Desuden bliver skedeslimhinden tynd, sart og tør, hvilket kan medføre:

 • smerter ved samleje
 • hyppigere blærebetændelse
 • naturlig vandladningstrang
Veronica V-Laustsen

Fysioterapeut

Veronica V-Laustsen

Fysioterapeut

Jeg har hjulpet mange kvinder med at mestre deres menopausesymptomer

Mit hjerte banker for at hjælpe kvinder til at mestre og forstå deres overgangsalder/menopause bedre, så de kommer igennem denne fase af livet som stærkere og bedre kvinder.

Mit navn er Veronica Laustsen og jeg har taget kurser der givet mig en dybere viden og flere redskaber til at hjælpe kvinder igennem deres overgangsalder/menopause, så frustrationerne er mindre og de kommer stærkere og bedre igennem denne fase af livet.

Jeg lægger stor vægt på dialogen og det der er din virkelighed. Med dette afsæt vil jeg vejlede og klæde dig på til at skabe refleksion og handlinger der kan hjælpe i din hverdag, som skal være med til at give dig mere livskvalitet igennem din overgangsalder/menopause.

Jeg står til rådighed for at svare på dine spørgsmål og drøfte, hvordan jeg kan hjælpe dig med at håndtere dine gener for tage styringen gennem din menopause.

Kontakt mig her

Sådan foregår et behandlingsforløb hos os

Vi tager udgangspunkt i din hverdag og dine krav til kroppens funktioner. Det er i samtalen, vil vi sammen finde de indsatsområder i din hverdag der er relevante og som passer til dig. Hos os er du i trygge hænder.

1. Første konsultation

Ud fra en grundig samtale der danner rammen for hvilke reskaber der er relevante for dig i din hverdag. Der tages afsæt i vidensdeling samt hvordan du ved at ændre ting i din hverdag kan få en bedre hverdag med din overgangsalder.

Book en behandling her >

2. Opfølgende konsultationer

Hver gang der laves en ny status på indsatserne, finder I i samtalen ud af, om der er flere indsatsområder, der er relevante.

3. Forebyggelse og vedligeholdelse

Du vil i forløbet få viden og redskaber, som du kan trække på efter endt forløb.

OBS: Forløbet er uden tilskud fra sygesikringen.
Se priser

Vi ser frem til at hjælpe dig

Du er velkommen til at skrive eller ringe for en uforpligtende snak. Hvis vi ikke svarer, så læg en besked eller send en mail, og vi vender tilbage hurtigst muligt.

For booking, brug venligst vores bookingsystem.

Hobrovej 13b, 9530 Støvring
Telefon: 98 37 38 55
E-mail: post@stfysiocenter.dk
CVR nr.: 37337749

Skal vi kontakte dig? Udfyld venligst nedenstående formular, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

  Ofte stillede spørgsmål

  På hvilke områder el. hos hvilke fysioterapeuter skal jeg forvente en egenbetaling?

  BørneFysioterapi v. Lene N. Bak
  GynObs-Fysioterapi v. Janne M. Hansen
  Arvæv/bindevæv/Brystkræft v. Karina S. Chrost (delvis egenbetaling)

  Menopause v. Veronica.
  Alle områder v. Peter V. Svendsen (undtagen i vederlagsfrit regi
  Alle områder v.  Thomas Østergaard (undtagen i vederlagsfrit regi)

  Find yderligere oplysninger om det enkelte personale ”her” eller kontakt klinikken på tlf. 98 37 38 55.

  Hvor bestiller jeg tid?

  For tidsbestilling til en konsultation henvises til vores hjemmeside: www.stfysiocenter.dk eller ring på 98 37 38 55 og snak men i receptionen.

  Book behandling
  Du kan nemt bestille hos os.
  Book online her.
  Kontakt os
  Ring på 98373855
  eller skriv til os: post@stfysiocenter.dk
  Find vej
  Hobrovej 13b, 9530 Støvring
  > Rutevejledning
  Åbningstider
  Træningscenteret: Alle dage: 04:30-23:00

  Menopausebehandling hos Støvring FysioCenter

  Oplever du udfordringer, der påvirker din daglige funktion under menopausen? Hos Støvring FysioCenter tilbyder vi rådgivning og vejledning med udgangspunkt i dine specifikke behov for at hjælpe dig gennem denne livsfase.

  Hvad er menopause, og hvordan påvirker det dig?

  Gennemsnitsalderen for kvinder ved deres sidste menstruation er 52 år. Menopausen opstår, når menstruationen har været fraværende i et år, og ægløsningen samt produktionen af østrogen og progesteron ophører.

  Perimenopausen, som starter 10-12 år før den sidste menstruation, er præget af hormonelle ændringer og ustabil produktion af kønshormoner. Det er ofte i denne periode, kvinder oplever de fleste gener som hedeture, nattesved, humørsvingninger og andre symptomer på overgangsalder.

  Kontakt os for at starte din vej mod en bedre menopause

  Hvis du har spørgsmål eller ønsker at booke en tid, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 98 37 38 55 eller via vores kontaktformular.

  Close Menu