Skip to main content

Apparaturbehandling

Mange metoder for at hjælpe kroppen på vej

Apparaturbehandling hos Støvring FysioCenter fremskynder din heling som supplement til øvelser.
Kontakt os

Vi tilbyder flere forskellige behandlingsformer inden for apparatur

Apparaturbehandling ved Støvring FysioCenter bruges som et supplement for at fremskynde de processer, der vil hjælpe dig til bedring hurtigere, end hvad kroppens egen helingsproces kan klare. Fysioterapeuten vil altid på et fagligt grundlag vurdere, om det er relevant, og i samråd med dig tage valg herfor. Apparaturbehandling vil og skal aldrig stå alene, derfor vil øvelser og øvrig behandling også være en del af forløbet. Alle apparaturbehandlinger kræver et tillæg. Se priserne her.

Laserbehandling

Laserterapi er en videnskabelig bevist behandlingsmetode, der har god effekt til smertebehandling og til hurtigere skadesheling.

Det giver i praksis bedre mulighed for at behandle skader/smerter, som sidder dybt samt over større områder som nakken, lænderyg, knæ osv. High Power Laser kan som smertebehandling ofte erstatte medicin, corticoninjektioner (blokader) og kirurgi.

Laser anvendes til at behandle:

 • Akutte skader såsom ledbåndsskader, fibersprængninger m.m.
 • Nakkesmerter ved eksempelvis prolaps/protrusion, overbelastning m.m.
 • Lændesmerter ved eksempelvis prolaps/protrusion, overbelastning m.m.
 • Hovedpine
 • Artrose/slidgigt knæ
 • Skuldersmerter
 • Muskel- ledsmerter
 • Slimsækbetændelse.

Mere information

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen tager ca. 10-15 minutter.
Oftest behandles der 2-3 gange pr. uge, men man vil ofte mærke en smertelindring allerede efter første behandling.
Man skal forvente 3-6 behandlinger for et mere vedvarende resultat.

Hvordan virker det?

Laserterapi starter en kaskade af faktorer, der tilsammen hjælper til smertelindring. Laserlyset trænger ind i cellerne, hvor energien overføres og skaber en hurtigere heling: Dette reducerer inflammation, hævelse, muskelspasmer, stivhed og ultimativt medfører en reduktion i smerter og ubehag.

Gør det ondt?

Behandlingen gør ikke ondt, men der kan ofte mærkes en let varme under behandlingen, Bliver varmen for ubehagelig under behandlingen, skal du informere din behandler om dette. Det er ikke normalt med bivirkninger, men hos enkelte kan der opstå rødme på behandlingsområdet og en lettere ubehag bagefter.

Akupunktur

Behandlingen foregår ved, at man stikker tynde nåle ind i hud og muskler. Her stimulerer nålene nerverne. Dette kan resultere i lokal øget blodgennemstrømning, og at der udskilles smertedæmpende hormoner. Endelig kan nålebehandlingen påvirke den mentale oplevelse af symptomer og smerter positivt.

Akupunktur anvendes til at behandle:

 • Hovedpine
 • Smerter på baggrund af overbelastning
 • Kroniske smerter
 • Ryg- og lændesmerter
 • Smerter i muskler og led
 • Sportsskader
 • Spændinger i muskler

Mere information

Hvordan foregår behandlingen?

Akupunkturpunkter eller trykfølsomme punkter, som er relateret til de symptomgivende områder, behandles med tynde nåle. Nålene stikkes enten få millimeter ind i huden, eller op til nogle centimeter ind i musklerne. Den føles normalt som en let ømhed, trykkende eller sovende fornemmelse.

Man anvender som regel 5-15 nåle, og behandlingen varer ca. 10-25 minutter. Efter 2-3 uger, svarende til 6 behandlinger, kan de positive effekter vise sig; symptomerne lindres, bevægelighed og nattesøvn bedres, og man har færre smerter.

Hvordan virker det?

Akupunkturen er med virkende til at blodgennemstrømningen øges i det specifikke område øges, og musklen bliver afspændt. På den måde bliver kroppens egne smertedæmpende processer stimuleret og sætter gang i en helende proces.

Gør det ondt?

Den føles normalt som en let ømhed, trykkende eller sovende fornemmelse. Men aftager igen efter kort tid.

Compex FES og TENS

FES

Står for funktionel elektrisk stimulation. Denne type stimulation fungerer ved, at strømmen udnyttes til at hjælpe en bevægelse i gang. Det bruges til at øge muskelstyrke, mobilisere væv, for eksempel for at opnå bedre bevægeudslag, stimulere kredsløb i en lammet kropsdel og som smertebehandling. Desuden har vi god erfaring med, at det kan påvirke til øget opmærksomhed på en kropsdel, hvor der efter skaden rettes mindre opmærksomhed.

TENS (Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation)

Har vist sig effektiv til at reducere smerteintensitet ved både akutte og kroniske smerter i muskler og led, samt efter operationer. TENS er smertelindring uden brug af kemikalier, hvor elektroder anvendes til at lindre både nerve- og muskelsmerter. Det bør ikke erstatte øvelser og manuel behandling, men skal anvendes til at opnå hurtigere smertelindring og få patienten hurtigere i gang med træningen. Behandlingsformen er let at anvende og kan kombineres med andre fysioterapeutiske behandlinger.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen foregår ved at elektroder (pads) sættes på patienten. Elektroder kobles med kabler til en lille generator. Herfra sendes kontrollerede elektriske impulser til nervesystemet, der så sender impulser til muskulaturen, som så reagerer ved at aktiveres.FES kræftudviklende sammentrækning og TENS er små pulserende sammentrækninger af musklen.

Gør det ondt?

Det gør ikke ondt, men man vil kunne mærke og fornemme at musklen trækker sig sammen og der kommer bevægelse.

SHOCKWAVE (RPWT)

Trykbølgebehandling er en videnskabelig bevist behandlingsmetode, som har god effekt på forskellige skader i kroppens sener og muskler, fx arvæv, kalkaflejringer i selve senen eller tilhæftninger, hælsporer, tennis- golfalbuer og slimsæksbetændelser o.lign.

SHOCKWAVE (RPWT) anvendes til at behandle:

 • Hælspore
 • Seneskader i skulder (rotator cuff)
 • Tennis- og golfalbue
 • Løberknæ
 • Springerknæ
 • Achillesseneskader

Mere information

Hvordan foregår behandlingen?

Den benyttede teknik kaldes RSWT (Radial Shockwave Therapy), som er radierende (spreder sig ud nede i vævet) mekaniske trykbølger, som opbygges ved hjælp af trykluft.

Derved overføres en ekstrem energimængde til vævet. Vi kan behandle skader ned til 3 centimeters dybde.

Der gives normalt 3-6 behandlinger, med 4–7 dages intervaller, og der følges altid op på forløbet med vævsspecifikt træningsprogram.

Hvordan virker det?

Shockwave udsætter det skadede væv for en kraftig mekanisk påvirkning, som bevirker lokal varmeudvikling og mikrolæsioner i vævets celler, hvorved kroppens egen helingsproces (inflammationsproces) genaktiveres.

Gør det ondt?

De fleste vil opleve behandlingen som smertefuld, men smerten bliver mindre og mindre for hver gang. Der er oftest tale om en umiddelbar smertelindring, som afløses af tiltagende ømhed efterfølgende, og der kan forekomme ukomplicerede bivirkninger som små ødemer, rødme og små blødninger i underhuden. Generne aftager hurtigt.

Vi ser frem til at hjælpe dig

Du er velkommen til at skrive eller ringe for en uforpligtende snak. Hvis vi ikke svarer, så send en e-mail og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

For booking, brug venligst vores bookingsystem.

Ved akutte smerter vil vi gøre vores bedste for at finde en akuttid til dig.

Læs vores ofte stillede spørgsmål her >

Hobrovej 13b, 9530 Støvring
Telefon: 98 37 38 55
E-mail: post@stfysiocenter.dk
CVR nr.: 37337749

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan betales en apparaturbehandling?

Apparatur behandling vil komme som et ekstra tillæg på din regning. Tillægget vil fremstå som et tillæg, ved alle de behandlinger du har haft.

Dækker min forsikring ekstra ydelser?

Kun i særlige tilfælde dækker forsikringen ydelser, som ikke kan betragtes som en konsultation.

Dvs. der er som udgangspunkt egenbetaling på alle ekstra ydelser (Fx laser, trykbølge, akupunktur, tape mv.)

Skal jeg betale efter hver behandling eller laver I en samlet regning?

Vi vil som udgangspunkt gerne have, at du betaler efter hver modtaget konsultation.

Det er vigtigt, at du har oplyst korrekt e-mail, såfremt regningen skal fremsendes via e-mail.

Hvad skal jeg medbringe?

Medbring altid dit sygesikringsbevis, et lagen og lille håndklæde ifm. briksbehandling og rette træningstøj v. holdtræning.

Book behandling
Du kan nemt bestille hos os.
Book online her.
Kontakt os
Ring på 98373855
eller skriv til os: post@stfysiocenter.dk
Find vej
Hobrovej 13b, 9530 Støvring
> Rutevejledning
Åbningstider
Træningscenteret: Alle dage: 04:30-23:00

Apparaturbehandling hos Støvring FysioCenter

Hos Støvring FysioCenter tilbyder vi apparaturbehandlinger som et effektivt supplement til din helingsproces. Disse behandlinger hjælper med at fremskynde bedringen ved at stimulere kroppens naturlige processer og reducere smerte hurtigere, end kroppen kan klare på egen hånd. Vores erfarne fysioterapeuter vurderer altid, om apparaturbehandling er relevant for dig, og de tager beslutninger i samråd med dig for at sikre den bedste behandling.

Apparaturbehandlinger er aldrig en enkeltstående løsning, men indgår som en del af et omfattende behandlingsforløb, der også inkluderer øvelser og andre behandlingsformer.

Bemærk, at alle apparaturbehandlinger kræver et tillæg – se vores priser her.

Close Menu