Skip to main content

Halebens- og bækkensmerter

Behandling af halebens- og bækkensmerter

Få hjælp til en bedre hverdag
Book behandlingBliv kontaktet

Halebens- og bækkensmerter

Halebenssmerter kan være voldsomt generende og gøre det svært at sidde samt være aktiv med træning. Halebenssmerter er hyppigt forekommende i relation til graviditet og fødsel. Ofte opstår de i forbindelse med traumer, uden at det er muskulært betinget. Traumer på halebenet kan ofte skyldes direkte fald på halebenet eller opstå under fødsel. I forbindelse med fødsel kan baby presse direkte på halebenet, hvilket kan medføre, at det forskubber sig og medfører gener i form af stivhed, ændrede muskulære forhold og smerter. Ca. halvdelen af gravide kvinder oplever bækkensmerter i løbet af deres graviditet. Symptomerne kan variere i intensitet og påvirkning af dagligdagen og kan opstå pludseligt. For de fleste gravide forsvinder bækkensmerterne efter fødslen, men nogle kvinder vil opleve langvarige smerter og have behov for hjælp til at afhjælpe smerterne.

Symptomer på bækkensmerter

 • Smerter ved belastning i bækkenområdet
 • Følelse af at benene svigter
 • Smerter, der spreder sig til balder, lænd, bagside af lår, kønsben eller indersiden af lår
 • Smerter i lysken
 • Smerter, der ofte forværres ved aktiviteter som gåture, trappegang, stående stilling i længere tid eller ændring af position i liggende stilling
 • De fleste kvinder vil opleve moderate smerter, mens andre kan have meget kraftige smerter.
Læs mere om bækkensmerter

Bækkensmerter under graviditeten

Professionel fysioterapi og rådgivning til lindrende behandling

Book behandlingLæs om halebenssmerter

Hvorfor får man bækkensmerter under graviditet?

Under graviditet vil kroppen gennemgå hormonelle forandringer, der gør, at bækkenet bliver mere fleksibelt og i stand til at bære en øget belastning. Muskler og ledbånd giver ikke altid den nødvendige støtte, så der vil være en øget risiko for overbelastning af leddene. Bækkenstabiliteten afhænger af muskler, sener og ledbånd. I alvorlige tilfælde kan påvirkningen være betydelig, og nogle kvinder føler, at deres bækken ikke er stabilt. Tidligere blev det betegnet som “bækkenløsning”, men studier viser, at bækkenet ikke er mere “løst” hos gravide med bækkensmerter sammenlignet med gravide uden disse smerter.

Hvordan kan vi hjælpe dig med bækkensmerter?

Vi hjælper ofte gravide igennem bækkensmerter med:

 • Smertelindring ved manuel behandling
 • Hjemmeøvelser og vejledning
 • Hjælp til din træning og intensitet
 • Anbefaling og støtte til en sund og aktiv graviditet (f.eks. vores MammaGravid)
 • Rådgivning om, hvordan du kan mindske dine gener i hverdagen
 • Undersøgelse og vejledning i bækkenbundsøvelser til forebyggelse af inkontinens og kerneaktivering
 • Afspændingsteknikker, der kan hjælpe dig under fødslen.

Hvis du har vedvarende smerter, så book en tid hos os. Vi vil lave behandling, som tager udgangspunkt i en dybdegående undersøgelse og dine ønsker for forløbet. Vi kan evt. tilbyde lindrende behandling.

Hvordan kan vi hjælpe dig med halebenssmerter?

Efter et traume vil de, der har det værst, når de sidder direkte på halebenet, få lindring ved brug af støttende puder under bagdelen, så det direkte tryk på knoglen minimeres.

Uanset hvordan smerterne manifesterer sig, vil det give mening at få undersøgt området. Vi vil kigge på halebenets placering og om det har forskubbet sig, samt vurdere dets bevægelighed. Derudover vil undersøgelsen også omfatte de omkringliggende strukturer i området, herunder korsbenet, ledbånd og muskler.

Bækkenbunden hæfter på halebenet og er dermed en struktur, der kan bidrage til smerter i området omkring halebenet.

Behandlingen vil kunne bestå af en individuel tilgang:
 • Rådgivning/vejledning/afdækning af årsager til problemet
 • Bækkenbundstræning tilpasset dig
 • Afspænding af bækkenbund
 • Udspænding af musklerne omkring halebenet
 • Eventuelt manuel behandling
 • Træning af styrke, stabilitet og udholdenhed.

Hvis du har vedvarende smerter, så book en tid hos os. Vi vil lave en individuel vurdering og vejledning og kan evt. tilbyde lindrende behandling.

Janne Mølgaard Hansen 

Specialist og uddannet
indenfor Gynækologisk Fysioterapi

Janne Mølgaard Hansen 

Specialist og uddannet
indenfor Gynækologisk Fysioterapi

Som UroGynObs fysioterapeut har jeg stor erfaring med undersøgelse og behandling af halebens- og bækkensmerter

Janne er vores dygtige UroGynObs fysioterapeut. Hun er uddannet og har speciale inden for bækkensmerter, bækkenbundsproblematikker og underlivsgener. Mit navn er Janne Mølgaard Hansen, og som dedikeret fysioterapeut hos Støvring Fysiocenter har jeg specialiseret mig i underlivs- og bækkenbundsproblematikker. Jeg har i mange år arbejdet med fysioterapi for underlivet, både passioneret og yderst dedikeret. Jeg arbejder målrettet med genoptræning af især kvindekroppen før, under og efter graviditet og fødsel, med fokus på både bækkenbund, delte mavemuskler, kejsersnit og efterfødselsproblematikker. Derudover undersøger og behandler jeg bækkenbundsproblematikker, inkontinens, arvæv efter bristninger, nedsynkning/prolaps, smerter og opspændthed i bækkenbunden samt funktionelle problematikker i alle stadier for kvindekroppen. Jeg ser også kvinder og mænd med seksuelle dysfunktioner i relation til underlivsproblemer.

Mit hjerte banker for dette område, og jeg er passioneret omkring at sikre, at der er rum og plads til samtale samt rådgivning. Jeg sætter stor værdi i at have god tid til grundig forklaring og undersøgelse, samt at lave en individuel behandlingsplan for at sikre et succesfuldt samarbejde. Jeg er ydmyg i forhold til de mange forskellige mennesker, jeg møder i klinikken, og sætter stor værdi i at motivere og hjælpe. Det er aldrig for sent at tage hånd om dine gener i relation til din bækkenbund/underliv.

Kontakt mig gerne for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Kontakt mig her

Vi ser frem til at hjælpe dig

Udfyld formularen her, og du vil blive ringet op hurtigst muligt til en snak om dine udfordringer og hvordan vi kan hjælpe dig.

Læs vores ofte stillede spørgsmål her >

Kontakt os
Ring på 98373855
eller skriv til os: post@stfysiocenter.dk

Skal vi kontakte dig? Udfyld venligst nedenstående formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  Ofte stillede spørgsmål

  Hvad er en UroGynObs fysioterapeut?

  Står for urologisk, gynækologisk og obstetrisk fysioterapi. En Uro-Gyn-Obs fysioterapeut arbejder med kvinder, mænd og børn, som har problemer i underlivet eller bækkenområdet. En Uro-Gyn-Obs fysioterapeut tilbyder bækkenbundstræning, behandling af smerter og andre funktionsproblemer i underlivet eller bækkenområdet.

  Skal jeg have lavet en indvendig undersøgelse?

  Hvis dine gener har relation til dit underliv, din bækkenbund eller musklerne relateret til bækkenbunden, vil det ofte være relevant med en indvendig undersøgelse. Denne foregår enten vaginalt og/eller analt og altid skånsomt og respektfuldt, og kun med samtykke fra din side. Undersøgelsen behøver ikke at foregå ved første konsultation, og hvis du ønsker at springe den over, er det naturligvis helt i orden.

  Hvad hvis jeg har menstruation, skal jeg stadig møde op?

  Det betyder ingenting i forhold til undersøgelsen, så hvis du har det fint og ikke er generet af din menstruation, skal du bare møde op som planlagt. Er du i tvivl, så kontakt jmh@stfysiocenter.dk.

  Skal jeg have en henvisning fra min læge?

  Nej, du behøver ingen henvisning fra egen læge, da Janne er specialiseret inden for bækkenbund og underliv, og dette ligger ud over almindelig fysioterapi. Janne sender status til din læge ved endt behandling, såfremt du ønsker det.

  Hvad skal jeg medbringe?

  Du må meget gerne medbringe et lagen til briksen samt et lille håndklæde. Har du udfyldt væske/vandladningsskema hos egen læge eller sygehus, må du meget gerne medbringe en kopi, ligesom en kopi af din journal fra fødsel eller operation kan være fint at have med til første konsultation.

  Hvor lang tid tager en konsultation?

  Den første konsultation inkl. journalskrivning er beregnet til ca. 1 time. De efterfølgende gange er ca. 45 min. Kort opfølgning kan efter aftale vare 30 min. Betaling sker i receptionen efter din konsultation.

  Dækker min sundhedsforsikring?

  De fleste sundhedsforsikringer dækker en del af din behandling, og der kan forekomme egenbetaling alt efter dækningen af forløbet. Klinikken indberetter automatisk til Sygesikringen Danmark.

  Book behandling
  Du kan nemt bestille hos os.
  Book online her.
  Kontakt os
  Ring på 98373855
  eller skriv til os: post@stfysiocenter.dk
  Find vej
  Hobrovej 13b, 9530 Støvring
  > Rutevejledning
  Åbningstider
  Træningscenteret: Alle dage: 05:00-23:00

  Halebenssmerter og bækkensmerter under graviditet – Effektiv lindring og behandling

  Halebenssmerter og bækkensmerter er almindelige problemer for gravide kvinder, der kan påvirke livskvaliteten betydeligt. Mange gravide oplever smerter i forbindelse med halebenet, især efter traumer som fald eller fødsel. Ca. halvdelen af alle gravide kvinder oplever bækkensmerter på et eller andet tidspunkt under deres graviditet.

  Typiske symptomer på bækkensmerter omfatter smerter ved belastning, en følelse af at benene svigter, og smerter, der spreder sig til balder, lænd og lår. Halebenssmerter kan skyldes direkte pres på halebenet, som kan føre til stivhed og muskulære ændringer.

  Hos Støvring Fysiocenter specialiserer vi os i at hjælpe gravide kvinder med at håndtere disse smerter. Vores UroGynObs fysioterapeut, Janne Mølgaard Hansen, tilbyder skræddersyede behandlingsforløb, der inkluderer manuel behandling, bækkenbundsøvelser, afspændingsteknikker og hjemmeøvelser.

  Vi forstår, hvor vigtigt det er at få professionel hjælp til at lindre smerterne og forbedre din livskvalitet. Kontakt os i dag for at booke en tid til en grundig konsultation og få hjælp til at håndtere dine smerter.

  Close Menu