Skip to main content

Seksualitet

Seksualitet og gener i relation til underlivet

Forståelse og behandling af seksuelle dysfunktioner
Book behandlingBliv kontaktet

Seksualitet er en central del af den menneskelige livskvalitet og trivsel

Et velfungerende sexliv bidrager til både fysisk og psykisk velvære. Seksuelle dysfunktioner kan påvirke både mænd og kvinder og kan opstå på forskellige stadier.

Mange mennesker oplever perioder, hvor deres seksualitet kan være udfordret af forskellige årsager. I sådanne tilfælde kan det være gavnligt at søge hjælp fra fagfolk, der har ekspertise i både de fysiske og psykiske aspekter af seksuelle dysfunktioner. På den måde kan du få behandling og vejledning, der passer bedst til dine behov.

Hvordan kan vi hjælpe dig med at sætte ord på?

Uanset om det drejer sig om smerter under samleje, nedsat eller manglende lyst, eller ændringer i kroppens funktion efter fødsel eller operation, kan det være en hjælp at få klarlagt og sat ord på det, der kan være svært at tale om.

Læs om vores behandlingSe priser
Her er nogle af de seksuelle dysfunktioner, der kan opleves hos kvinder:
  • Non-organisk genital dysfunktion – mangelfuld lubrikation og vaginal tørhed.
  • Orgasmeproblemer – hvor orgasme ikke indtræder eller er stærkt forsinket.
  • Non-organisk dyspareuni – smerter ved skeden, som ikke skyldes somatisk sygdom eller anden seksuel dysfunktion.
  • Manglende lyst – kan skyldes ændrede seksuelle evner, smerter, inkontinens, nedsat energi/overskud, påvirket selvværd, følelse af ikke at føle sig attraktiv, parforholdsproblemer, testosteronniveau og bivirkninger fra medicin.
Hvad er seksuelle dysfunktioner hos mænd:

Udbredelsen af behandlingskrævende dysfunktioner hos mænd stiger generelt med alderen.

  • Hæmmet orgasme – hvor orgasme ikke indtræder eller er stærkt forsinket.
  • Præmatur ejakulation (komme for tidligt) – kan føre til frustration for både manden selv og partneren.
  • Erektionsproblemer – mænd kan have manglende eller svær nedsat evne til at opnå eller opretholde erektionen med nødvendig hårdhed og varighed til at muliggøre seksuel aktivitet. Kan skyldes fysiske årsager som diabetes, hjerte-kar-sygdomme, senfølger efter behandling for kræft, specielt ved bækkenorganer, nervepåvirkning (diskusprolaps), neuropati, testosteronmangel eller psykologiske årsager som stress, parforholdsproblemer, tidligere negative seksuelle oplevelser og angst.
Janne Mølgaard Hansen 

Specialist og uddannet
indenfor Gynækologisk Fysioterapi

Janne Mølgaard Hansen 

Specialist og uddannet
indenfor Gynækologisk Fysioterapi

Som UroGynObs fysioterapeut har jeg stor erfaring med undersøgelse og behandling af kvinder og mænd med gener i relation til underlivet

Janne er vores dygtige UroGynObs fysioterapeut. Hun er uddannet og har speciale inden for bækkenbundsproblematikker og underlivsgener. Mit navn er Janne Mølgaard Hansen, og som dedikeret fysioterapeut hos Støvring Fysiocenter har jeg specialiseret mig i underlivs- og bækkenbundsproblematikker. Jeg har i mange år arbejdet inden for fysioterapi under navlen, både nørdet og yderst dedikeret. Jeg arbejder målrettet med genoptræning af især kvindekroppen før, under og efter fødsel, med fokus på både bækkenbund, delte mavemuskler, kejsersnit og efterfødselsproblematikker. Derudover undersøger og behandler jeg bækkenbundsproblematikker, inkontinens, arvæv efter bristning, nedsynkning/prolaps, smerter og opspændthed i bækkenbunden samt funktionelle problematikker i alle stadier for kvindekroppen. Ligeledes ser jeg kvinder og mænd med seksuelle dysfunktioner i relation til underlivsproblemer.

Mit hjerte banker for dette område, og jeg er passioneret omkring at sikre, at der er rum og plads til samtale samt rådgivning. Jeg sætter stor værdi i at have god tid til grundig forklaring og undersøgelse, samt at lave en individuel behandlingsplan for at sikre et succesfuldt samarbejde. Jeg er ydmyg i forhold til de mange forskellige mennesker, jeg møder i klinikken, og sætter stor værdi i at motivere og hjælpe. Det er aldrig for sent at tage hånd om dine gener i relation til din bækkenbund/underliv.

Kontakt mig gerne for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Kontakt mig her

Sådan foregår et behandlingsforløb hos os

1. Første konsultation

Første konsultation handler om en grundig samtale og undersøgelse, som vil forsøge at afdække alt fra smertehistorie, tarmfunktion, væske- og vandladningsvaner, kost, motion, smerter i relation til seksuel aktivitet, fødselsforløb, eventuelle operationer/undersøgelser i underlivet. Derudover identificerer og sætter vi ord på det, der kan være svært at tale om.

Herefter gennemgår vi (hvis nødvendigt) en grundig indvendig undersøgelse af bækkenbund og underliv. Det vil bl.a. være en vurdering af arvæv i/omkring underlivet, muskelskader, sensibilitetsforstyrrelser, nedsynkning af underlivsorganer, smertegener og opspændthed i muskulaturen.

Vi vurderer din knibefunktion og tester bl.a. hastighed, styrke, udholdenhed, timing og symmetri.

Herudover kan behandlingen bestå af vejledning i bækkenbundstræning, brug af hjælpemidler, vejledning i øvelser for at genskabe lyst og intimitet og generelt give øget forståelse for gener, hvilket i sig selv kan hjælpe rigtig mange.

Du vil have mulighed for at få noget på skrift, så du trygt og nemt kan gå hjem og følge op på samtalen og den plan, der er lagt.

2. Opfølgende konsultation

Efter første konsultation er der lavet en plan for forløbet og aftalt, om der er behov for en opfølgning. Det kan også dreje sig om opfølgning for at fastholde den aftalte træning eller eventuelt behandlingsbehov, fx behandling af opspændt muskulatur gennem manuel behandling. Det kan give en tryghed at vide, at der står en fagperson på sidelinjen, som er klar til at støtte og fastholde den aftalte plan.

3. Forebyggelse og vedligeholdelse

Der er altid mulighed for at lave individuelle aftaler omkring dit forløb. Det er helt op til dig, om du ønsker at have opfølgning for forebyggelse/vedligeholdelse hos din fysioterapeut. Tilbuddet er altid åbent, og du behøver ikke aftale det på forhånd. Det kan måske være en stor hjælp til at fastholde dine mål og udvikling.

Vi ser frem til at hjælpe dig

Udfyld formularen her, og du vil blive ringet op hurtigst muligt til en snak om dine udfordringer og hvordan vi kan hjælpe dig.

Læs vores ofte stillede spørgsmål her >

Kontakt os
Ring på 98373855
eller skriv til os: post@stfysiocenter.dk

Skal vi kontakte dig? Udfyld venligst nedenstående formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvad er UroGynObs fysioterapeut?

    UroGynObs står for urologisk, gynækologisk og obstetrisk fysioterapi. En Uro-Gyn-Obs fysioterapeut arbejder med kvinder, mænd og børn, som har problemer i underlivet eller bækkenområdet. En Uro-Gyn-Obs fysioterapeut tilbyder bækkenbundstræning og behandling af smerter og andre funktionsproblemer i underlivet eller bækkenområdet.

    Skal jeg have lavet en indvendig undersøgelse?

    Hvis dine gener har relation til dit underliv, din bækkenbund eller musklerne relateret til bækkenbunden, vil det ofte være relevant med en indvendig undersøgelse. Denne foregår enten vaginalt og/eller analt og altid skånsomt og respektfuldt, og kun med samtykke fra din side. Undersøgelsen behøver ikke foregå ved første konsultation, og ønsker man at springe den over, er det naturligvis helt i orden.

    Hvad hvis jeg har menstruation, skal jeg stadig møde op?

    Det betyder ingenting i forhold til undersøgelsen. Hvis du har det fint og ikke er generet af din menstruation, skal du bare møde op som planlagt. Er du i tvivl, så kontakt jmh@stfysiocenter.dk.

    Skal jeg have en henvisning fra min læge?

    Nej, du behøver ikke en henvisning fra egen læge, da Janne er specialiseret inden for bækkenbund og underliv. Da dette ligger ud over almindelig fysioterapi, er en henvisning ikke nødvendig. Janne sender status til din læge ved afslutningen af behandlingen, såfremt du ønsker det.

    Hvad skal jeg medbringe?

    Du må meget gerne medbringe et lagen til briksen samt et lille håndklæde. Har du udfyldt væske/vandladningsskema hos egen læge eller sygehus, må du meget gerne medbringe en kopi, ligesom en kopi af din journal fra fødsel eller operation kan være fint at have med til første konsultation.

    Hvor lang tid tager en konsultation?

    Den første konsultation inkl. journalskrivning er beregnet til ca. 1 time. De efterfølgende gange er ca. 45 min. Kort opfølgning kan efter aftale tage 30 min. Betaling foregår i receptionen efter din konsultation.

    Dækker min sundhedsforsikring?

    De fleste sundhedsforsikringer dækker en del af din behandling, men der kan forekomme egenbetaling afhængig af dækning af forløbet. Klinikken indberetter automatisk til Sygesikringen Danmark.

    Book behandling
    Du kan nemt bestille hos os.
    Book online her.
    Kontakt os
    Ring på 98373855
    eller skriv til os: post@stfysiocenter.dk
    Find vej
    Hobrovej 13b, 9530 Støvring
    > Rutevejledning
    Åbningstider
    Træningscenteret: Alle dage: 04:30-23:00

    Forståelse og behandling af seksuelle dysfunktioner

    Seksuelle dysfunktioner kan påvirke både mænd og kvinder og kan have en stor indflydelse på livskvaliteten. Hos Støvring Fysiocenter tilbyder vi specialiseret behandling af seksuelle dysfunktioner og underlivsproblemer. Vores erfarne UroGynObs fysioterapeut, Janne Mølgaard Hansen, hjælper dig med at forstå årsagerne til dine udfordringer og udvikler en skræddersyet behandlingsplan.

    Vi fokuserer på at forbedre din livskvalitet ved at lindre symptomer som manglende lyst, smerter ved samleje og erektionsproblemer.

    Vores behandlinger inkluderer både manuel terapi, bækkenbundstræning og individuel vejledning, alt sammen tilpasset dine specifikke behov og mål.

    Uanset om dine problemer skyldes fysiske eller psykiske faktorer, er det aldrig for sent at søge hjælp. Kontakt os i dag for en konsultation, så vi sammen kan finde den bedste løsning for dig. Din vej til et sundere og mere tilfredsstillende sexliv starter her hos Støvring FysioCenter.

    Close Menu