Vi tilbyder efterfødselstjek til dig efter både vaginal fødsel og kejsersnit, da graviditet og fødsel har stor indvirkning på kroppen.
Graviditet og fødsel påvirker i høj grad vores bækkenbund og kontakten til vores dybe kernemuskler, uanset om du har født vaginalt eller ved kejsersnit.
Et efterfødselstjek hos Støvring Fysiocenter har til formål at hjælpe dig med at støtte din krop bedst muligt igen efter graviditet og fødsel.De hormonelle forandringer og den øgede vægt under graviditeten er en stor belastning for underlivet. I takt med den voksende mave vil afstanden mellem de lige mavemuskler også blive større. En fødsel er i sig selv en kæmpe præstation, og især bækkenbunden vil være udsat for et massivt stræk – op til 200 % ved en vaginal fødsel.
Det giver rigtig god mening at investere i et efterfødselstjek efter graviditet og fødsel, uanset om du har født vaginalt eller ved kejsersnit. Det er aldrig for sent at tage hånd om kroppen, der har født. Vores dygtige UroGynObs fysioterapeut med speciale i underliv og efterfødselsgener vil stå klar med hjælp til dig, så du igennem et grundigt efterfødselstjek af hele kroppen bliver godt hjulpet på vej – herunder bækkenbunden, uanset om du har født vaginalt eller ved kejsersnit.
Hos Støvring FysioCenter udføres efterfødselstjekket af vores UroGynObs fysioterapeut, Janne Mølgaard Hansen, som har efteruddannelse og speciale inden for det gynækologiske, obstetriske og urologiske område.
Genkender du en af nedenstående problematikker, kan efterfødselstjek være noget for dig.
- Har født vaginalt eller ved kejsersnit nu eller for noget tid siden
- Ønsker at give kroppen de bedste forudsætninger for at leve et aktivt liv som mor og kvinde
- Usikker på delte mavemuskler og kontakten til kernemuskulaturen
- Svært ved at fange dit knib igen efter fødsel
- Tyngdegener /nedsynkning gener efter fødsel
- Inkontinens efter fødsel
- Smerter ved samleje eller vedvarende bækkensmerter
- Gener efter arvæv /bristning
- Usikkerhed med bækkenbundstræning
- Ubehag i underlivet
- Behov for tjek og status på dit underliv efter fødsel
Vi giver os tid
til at høre dine oplevelser
Certificeret hos
Dansk selskab for Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk fysioterapi
Behandlingsformer
uden bivirkninger
Hvad er det primære fokus for undersøgelsen?
- Undersøgelse af underliv/bækkenbund
Bækkenbunden har været udsat for et stort pres under graviditeten og har gennemgået et massivt stræk under fødslen. Derfor giver det god mening at starte med genoptræning af din bækkenbund og samspillet mellem din bækkenbund og kernemuskler efter fødslen. Måske har du svært ved at kontrollere dit knibe, eller måske har du følt et øget behov efter 8-ugers undersøgelsen hos lægen. Et efterfødselstjek er en god måde at få den rette vejledning og behandling.
- Undersøgelse af delte mavemuskler og kerne samt kroppens generelle tilstand
I takt med den voksende mave er afstanden mellem de lige mavemuskler blevet større, hvilket er helt naturligt. Genoptræning efter graviditet og fødsel handler om at skabe kontakt og genetablere muskelsamarbejdet mellem de muskler, som har været udfordret og belastet.
- Undersøgelse af kejsersnit
20 procent af fødslerne i Danmark sker ved kejsersnit. Det er på mange måder en mere indgribende operation end andre, og desværre modtager du ofte kun sparsom information efter dit kejsersnit. Selvom det måske er mange år siden, du har fået foretaget et kejsersnit, er det aldrig for sent at starte behandling. Efter kejsersnit kan mange kvinder have gavn af råd og vejledning til at støtte arvæv, forståelse for tarmfunktion og vandladningsvaner, håndtering af livmoderens påvirkning, samt genoptræning af bækkenbund og kerne.
Janne Mølgaard Hansen
Specialist og uddannet
indenfor Gynækologisk Fysioterapi
Janne Mølgaard Hansen
Specialist og uddannet
indenfor Gynækologisk Fysioterapi
Jeg hjælper hver dag kvinder og mænd med gener relateret til bækkenbund og underliv
Janne er vores dygtige UroGynObs-fysioterapeut. Hun er uddannet og specialiseret inden for bækkenbundsproblematikker. Mit navn er Janne Mølgaard Hansen, og som dedikeret fysioterapeut hos Støvring Fysiocenter har jeg specialiseret mig i underlivs- og bækkenbundsproblematikker. Jeg har i mange år arbejdet inden for fysioterapi med særligt fokus på kvindekroppen før, under og efter fødsel. Jeg arbejder målrettet med genoptræning af især bækkenbunden, delte mavemuskler, kejsersnit og efterfødselsproblematikker. Derudover tilbyder jeg undersøgelse og behandling af bækkenbundsproblematikker såsom inkontinens, arvæv efter bristning, nedsynkning/prolaps, spændinger i bækkenbunden samt funktionelle problemer i alle stadier af kvindekroppen.
Mit hjerte banker for dette område, og jeg brænder for at sikre, at der er plads til samtale og rådgivning. Jeg lægger stor vægt på grundig forklaring og udarbejdelse af en individuel behandlingsplan for at sikre et succesfuldt samarbejde. Jeg er ydmyg i forhold til de mange forskellige mennesker, jeg møder i klinikken, og jeg sætter pris på at motivere og hjælpe. Det er aldrig for sent at tage hånd om dine gener relateret til din bækkenbund eller underliv.
Kontakt mig gerne for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.
Sådan foregår et behandlingsforløb hos os
Et efterfødselstjek er en fuld undersøgelse af bækkenbund, underliv, arvæv, kejsersnit, delte mavemuskler samt hele kropsstammen generelt efter fødsel. Vi tager hånd om hele kroppen og hvordan du kan hjælpe kroppen godt videre.
1. Første konsultation
Et efterfødselstjek starter altid med en dybdegående samtale om din graviditet, fødsel, eventuelle gener samt dine ønsker og mål for forløbet.
Herefter gennemgår vi en grundig indvendig undersøgelse af bækkenbund og underliv. Dette indebærer vurdering af arvæv i og omkring underlivet, muskelskader, sensibilitetsforstyrrelser, nedsynkning af underlivsorganer, smertegener samt spænding i muskulaturen. Vi evaluerer din knibefunktion og tester hastighed, styrke, udholdenhed, timing og symmetri. Nogle kvinder kniber eksempelvis for meget eller uden at aktivere bækkenbunden korrekt.
Derudover kontrollerer vi, om dine mavemuskler er på vej tilbage. Du vil få vejledning i, hvordan du støtter dine muskler og bindevæv for at blive stærkere efter fødslen, samt hvordan du vender tilbage til den hverdag og motionsform, du ønsker. Hvis du har født ved kejsersnit, vil vi også undersøge arvævet og give råd til at øge bevægeligheden i området omkring arret.
På baggrund af vores samtale og undersøgelse vil du efter første konsultation få en oversigt over vores vurdering. Du vil modtage grundig vejledning tilpasset dine behov og tilrettelagt i henhold til dine ønsker og mål. Vi tilbyder også skriftlige oplysninger, så du nemt kan følge op derhjemme på samtalen og den plan, der er lagt.
2. Opfølgende konsultation
Efter første konsultation er der blevet udarbejdet en plan for forløbet, og der er blevet aftalt eventuel behov for opfølgning. Dette kan omfatte fastholdelse af den aftalte træning eller eventuel behandling af arvæv eller spændt muskulatur. Det kan give tryghed at vide, at en fagperson er klar til at støtte og fastholde den aftalte plan.
3. Forebyggelse og vedligeholdelse
Der er altid mulighed for at lave individuelle aftaler omkring dit forløb. Det er helt op til dig, om du ønsker opfølgning hos din fysioterapeut. Tilbuddet om opfølgning er altid åbent, og du behøver ikke aftale det på forhånd. Det kan måske være meget hjælpsomt til at fastholde dine mål og udvikling.
Vi ser frem til at hjælpe dig
Udfyld formularen her, og du vil blive ringet op hurtigst muligt. Få hjælp til individuelt tilpasset genoptræning efter graviditet og fødsel, uanset om du oplever problemer eller blot ønsker at forebygge. Du vil modtage skræddersyet vejledning til at hjælpe din krop bedst muligt på vej.
Kontakt os
Ring på 98373855
eller skriv til os: post@stfysiocenter.dk
Skal vi kontakte dig? Udfyld venligst nedenstående formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
Ofte stillede spørgsmål
Er det kun for nybagt mor?
Det er aldrig for sent at tage hånd om kroppen, der har båret og født et eller flere børn. Vi ser kvinder i alle aldre.
Må jeg have min baby med til et efterfødselstjek?
Du må meget gerne have din baby med på klinikken. Vi har rum, plads og tid til de små. Har du ikke mulighed for pasning til baby er de altid meget velkomne.
Hvad er en UroGynObs fysioterapeut?
En UroGynObs-fysioterapeut er en fagperson inden for urologisk, gynækologisk og obstetrisk fysioterapi. En UroGynObs-fysioterapeut arbejder med kvinder, mænd og børn, som har problemer i underlivet eller bækkenområdet. De tilbyder bækkenbundstræning samt behandling af smerter og andre funktionsproblemer i underlivet eller bækkenområdet. Patienter med bækkenbundsproblemer kan blive undersøgt udvendigt eller indvendigt i skeden og/eller endetarmen, mens børn kun bliver undersøgt udvendigt.
Skal jeg have lavet en indvendig undersøgelse?
Hvis dine gener vedrører dit underliv, din bækkenbund eller musklerne relateret til bækkenbunden, kan en indvendig undersøgelse ofte være relevant. Denne foregår enten vaginalt og/eller analt, altid skånsomt og respektfuldt, og kun med dit samtykke. Undersøgelsen behøver ikke finde sted ved første konsultation, og hvis du ønsker at springe den over, er det naturligvis helt i orden.
Hvad hvis jeg har menstruation, skal jeg stadig møde op?
Det betyder ingenting i forhold til undersøgelsen, så hvis du har det fint og ikke er generet af din menstruation, skal du bare møde op som planlagt. Er du i tvivl så kontakt jmh@stfysiocenter.dk
Skal jeg have en henvisning fra min læge?
Nej, du behøver ikke en henvisning fra din egen læge, da Janne er specialiseret inden for bækkenbund og underliv. Da dette falder uden for almindelig fysioterapi, er det ikke nødvendigt at have en henvisning. Janne vil sende en status til din læge efter afsluttet behandling, hvis du ønsker det.
Hvad skal jeg medbringe?
Du må meget gerne medbringe et lagen til briksen samt et lille håndklæde. Hvis du har udfyldt et væske- eller vandladningsskema hos din egen læge eller på sygehuset, må du også gerne medbringe en kopi af dette. Derudover kan en kopi af din journal fra fødsel eller operation være nyttig at have med til den første konsultation.
Hvor lang tid tager en konsultation?
Den første konsultation inklusive journalskrivning er beregnet til cirka 1 time. De efterfølgende konsultationer varer ca. 45 minutter. Korte opfølgninger kan aftales til 30 minutter. Betaling foregår i receptionen efter din konsultation.
Dækker min sundhedsforsikring?
De fleste sundhedsforsikringer dækker en del af din behandling, og der kan forekomme egenbetaling afhængigt af dækningen af forløbet. Klinikken indberetter automatisk til Sygesikringen Danmark.
Åbningstider
Træningscenteret: Alle dage: 04:30-23:00
Støvring FysioCenter hvor klienten er i fokus
I Støvring FysioCenters Kvinde- og BørneUnivers prioriteres tryghed og nærvær samt det at tage sig tid til at forstå kvinders og børns behov højt. Vi forsøger at skabe nogle rolige og trygge rammer, hvor du/I kan finde den rette støtte og behandling til de udfordringer, du/I møder. Vores ønske er at give dig/jer den bedste oplevelse og behandling, hvor vi fokuserer også er på selvomsorg og kroppen.
Hvorfor vælge Støvring FysioCenter?
Vi er stolte af vores engagement i at levere højeste standarder for fysioterapeutisk behandling og (genop)træning. Her er nogle grunde til at vælge os:
Erfaring: Vores team består af erfarne og veluddannede fysioterapeuter, der har høj viden inden for en bred vifte af behandlingsmetoder og teknikker.
Individuel tilgang: Vi forstår, at hver patients behov er unikke. Derfor skræddersyr vi vores behandlingsplaner nøje for at sikre de bedste resultater for dig.
Avanceret udstyr: Vi benytter os af avanceret udstyr og moderne teknologier for at tilbyde bedst mulig effekt i behandlingerne.
… og så har vi hjertet på rette sted!
Book din konsultation hos Støvring FysioCenter
Hvis du ønsker at opleve fordelene ved professionel fysioterapi, så kontakt Støvring FysioCenter i dag for at planlægge din første konsultation. Vores venlige og erfarne personale står klar til at hjælpe dig med at genopdage glæden ved en smertefri og aktiv livsstil. Lad os sammen arbejde mod dine sundheds- og trivselsmål.