Har du problemer med forstoppelse?
Få professionel hjælp til behandling og forebyggelse af forstoppelse med specialiseret fysioterapi
Oplever du udfordringer med forstoppelse?
Stort set alle af os har prøvet at være forstoppede i en kortere periode, men for nogle kan det næsten blive mere almindeligt end ikke. Det er en hyppig tilstand og ofte giver det smerter, ubehag i maven samt luftdannelse.
Forstoppelse er træg, hård og sjælden afføring, og hyppigheden er højere blandt kvinder end mænd. 20 procent af befolkningen har forstoppelse, og 10 procent bruger afføringsmidler.
Hos Støvring FysioCenter har vi tilknyttet en UroGynObs fysioterapeut med speciale inden for gener i underlivet, herunder dit tarmsystem. Janne Mølgaard Hansen står klar til at hjælpe dig.
Symptomer på forstoppelse:
- Afføring tre eller færre gange om ugen
- Unormalt meget pres for at få tømt tarmen
- Hård og knoldet afføring
- Fornemmelse af ikke at være fuldstændig tømt
- Behov for forskellige manøvrer for at hjælpe til tømningen ved mindst 25 % af afføringerne
- Smertefuld afføring
- Luftdannelse og mavekneb.
Hvorfor får man forstoppelse?
- Spændt bækkenbund
- Nedsynkning
- Nedsat fysisk aktivitet
- Dårlige passageforhold (defækationsstilling og tonus)
- Lavt væskeindtag
- Kostvaner – måltider og fiberindhold
- Kirurgi i endetarmsområdet
- Strålebehandling
- Medicinindtag
- Stress og depression
- Neurologiske og metaboliske sygdomme
- Dårlig nerveforsyning til organerne
- Arvæv i området, som kan begrænse bevægelsen af tarmene og føre til fordøjelsesproblemer.
Janne Mølgaard Hansen
Specialist og uddannet
indenfor Gynækologisk Fysioterapi
Janne Mølgaard Hansen
Specialist og uddannet
indenfor Gynækologisk Fysioterapi
Hos Støvring FysioCenter har vi tilknyttet en UroGynObs fysioterapeut med speciale inden for gener i underlivet, herunder dit tarmsystem. Janne Mølgaard Hansen står klar til at hjælpe dig.
Janne er vores dygtige UroGynObs fysioterapeut. Hun er uddannet og har speciale inden for bækkenbundsproblematikker og underlivsgener. Mit navn er Janne Mølgaard Hansen, og som dedikeret fysioterapeut hos Støvring Fysiocenter har jeg specialiseret mig i underlivs- og bækkenbundsproblematikker. Jeg har i mange år arbejdet inden for fysioterapi for underlivet, både passioneret og yderst dedikeret. Jeg arbejder målrettet med genoptræning af især kvindekroppen før, under og efter fødsel, med fokus på både bækkenbund, delte mavemuskler, kejsersnit og efterfødselsproblematikker. Derudover arbejder jeg med undersøgelse og behandling af bækkenbundsproblematikker, inkontinens, arvæv efter bristninger, nedsynkning/prolaps, smerter og opspændthed i bækkenbunden samt funktionelle problematikker i alle stadier for kvindekroppen (og mandekroppen).
Mit hjerte banker for dette område, og jeg er passioneret omkring at sikre, at der er rum og plads til samtale samt rådgivning. Jeg sætter stor værdi i at have god tid til grundig forklaring og undersøgelse, samt at lave en individuel behandlingsplan for at sikre et succesfuldt samarbejde. Jeg er ydmyg i forhold til de mange forskellige mennesker, jeg møder i klinikken, og sætter stor værdi i at motivere og hjælpe. Det er aldrig for sent at tage hånd om dine gener i relation til din bækkenbund/underliv.
Kontakt mig gerne for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.
Sådan foregår et behandlingsforløb hos os
1. Første konsultation
Hvis du har symptomer, er det vigtigt at blive undersøgt og få igangsat den rette behandling og træning for dig. Første konsultation handler om en grundig samtale og undersøgelse, som vil forsøge at få et indblik i dine udfordringer. Behandlingen vil bestå af undersøgelse af mobiliteten mellem dine organer, bevægeligheden af din ryg og spændinger, der kan have relation til dit tarmsystem.
Herefter vil det for mange være relevant med en grundig indvendig undersøgelse af bækkenbund og underliv. Det vil bl.a. være en vurdering af arvæv i/omkring underlivet, muskelskader, sensibilitetsforstyrrelser, nedsynkning af underlivsorganer, smertegener og opspændthed i muskulaturen.
Vi vurderer din knibefunktion og tester bl.a. hastighed, styrke, udholdenhed, timing og symmetri.
Ud fra vores samtale og sammenholdt med undersøgelsesfund vil du modtage vejledning i, hvad vi er kommet frem til. Det vil ofte være vejledning i fysisk aktivitet, væskeindtag og vandladningsvaner, kost og evt. vejledning i afføringsmidler, hjælpemidler samt teknikker til god defækation. Du vil have mulighed for at få noget på skrift, så du trygt og nemt kan gå hjem og følge op på samtalen og den plan, som er lagt.
2. Opfølgende konsultation
Efter første konsultation er der lavet en plan for forløbet, og der er aftalt, om der er behov for en opfølgning. Det kan også dreje sig om opfølgning for at fastholde den aftalte træning eller eventuelt behandlingsbehov, f.eks. behandling af opspændt muskulatur gennem manuel behandling. Det kan give en tryghed at vide, at der står en fagperson på sidelinjen, som er klar til at støtte og fastholde den aftalte plan.
3. Forebyggelse og vedligeholdelse
Der er altid mulighed for at lave individuelle aftaler omkring dit forløb. Det er helt op til dig, om du ønsker at have opfølgning for forebyggelse/vedligeholdelse hos din fysioterapeut. Tilbuddet er altid åbent, og du behøver ikke at aftale det på forhånd. Det kan måske være en god hjælp til at fastholde dine mål og udvikling.
Vi ser frem til at hjælpe dig
Udfyld formularen her, og du vil blive ringet op hurtigst muligt til en snak om dine udfordringer og muligheder.
Kontakt os
Ring på 98373855
eller skriv til os: post@stfysiocenter.dk
Skal vi kontakte dig? Udfyld venligst nedenstående formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er en UroGynObs fysioterapeut?
UroGynObs står for urologisk, gynækologisk og obstetrisk fysioterapi. En UroGynObs fysioterapeut arbejder med kvinder, mænd og børn, der har problemer i underlivet eller bækkenområdet. En UroGynObs fysioterapeut tilbyder bækkenbundstræning og behandling af smerter og andre funktionsproblemer i underlivet eller bækkenområdet.
Skal jeg have lavet en indvendig undersøgelse?
Hvis dine gener har relation til dit underliv, din bækkenbund eller musklerne relateret til bækkenbunden, vil det ofte være relevant med en indvendig undersøgelse. Denne foregår enten vaginalt og/eller analt og altid skånsomt og respektfuldt, og kun med samtykke fra din side. Undersøgelsen behøver ikke foregå ved første konsultation, og ønsker man at springe den over, er det naturligvis helt i orden.
Hvad hvis jeg har menstruation? Skal jeg stadig møde op?
Det betyder ingenting i forhold til undersøgelsen, så hvis du har det fint og ikke er generet af din menstruation, skal du bare møde op som planlagt. Er du i tvivl, så kontakt jmh@stfysiocenter.dk.
Skal jeg have en henvisning fra min læge?
Nej, du behøver ingen henvisning fra din egen læge, da Janne er specialiseret inden for bækkenbund og underliv. Da dette ligger uden for almindelig fysioterapi, er det ikke på henvisningen. Janne sender status til din læge ved endt behandling, såfremt du ønsker det.
Hvad skal jeg medbringe?
Du må meget gerne medbringe et lagen til briksen samt et lille håndklæde. Har du udfyldt væske/vandladningsskema hos egen læge eller sygehus, må du meget gerne medbringe en kopi. En kopi af din journal fra fødsel eller operation kan også være fin at have med til første konsultation.
Hvor lang tid tager en konsultation?
Den første konsultation inkl. journalskrivning er beregnet til ca. 1 time. De efterfølgende gange varer ca. 45 minutter. Kort opfølgning kan efter aftale vare 30 minutter. Betaling foregår i receptionen efter din konsultation.
Dækker min sundhedsforsikring?
De fleste sundhedsforsikringer dækker en del af din behandling. Der kan forekomme egenbetaling, alt efter dækningen af forløbet. Klinikken indberetter automatisk til Sygesikringen Danmark.
Åbningstider
Træningscenteret: Alle dage: 04:30-23:00
Oplever du udfordringer med forstoppelse?
Forstoppelse er en hyppig tilstand, der påvirker mange mennesker, især kvinder. Det er kendetegnet ved træg, hård afføring, som kan medføre smerter, ubehag i maven og luftdannelse. Cirka 20% af befolkningen oplever forstoppelse, hvoraf 10% bruger afføringsmidler for at afhjælpe symptomerne.
Hvorfor får man forstoppelse?
Årsagerne til forstoppelse kan være mange, herunder spændt bækkenbund, nedsynkning af underlivsorganer, nedsat fysisk aktivitet, dårlige passageforhold, lavt væskeindtag, og kostvaner med lavt fiberindhold. Kirurgi, strålebehandling, medicinindtag, stress, og neurologiske lidelser kan også bidrage til problemet.
Få hjælp hos Støvring FysioCenter
Vores erfarne UroGynObs fysioterapeut, Janne Mølgaard Hansen, tilbyder specialiseret behandling og vejledning til at håndtere forstoppelse og andre bækkenbundsproblematikker. Vi skræddersyr individuelle forløb med fokus på bækkenbundstræning, afspændingsteknikker og støttepessar for at forbedre livskvaliteten og forebygge yderligere problemer.
Er du bekymret for forstoppelse? Kontakt os i dag for en grundig konsultation og start din vej mod bedre sundhed og trivsel.